Verschillende organisaties houden zich door middel van programma’s, projecten of campagnes bezig met energiebesparing. En hoewel iedereen dát belang verkondigt en deelt met zijn doelgroepen, ligt het feit op tafel dat ons gemiddelde jaarlijkse energieverbruik nog altijd toeneemt. De rap toenemende stijging van hernieuwbare energie uit onder meer zon en wind ten spijt.
En…
In het kader van de 15e editie van Warmetruiendag organiseert Klimaatverbond Nederland op vrijdag 5 februari, Warmetruiendag dus, een Energiebesparingswebinar. Tijdens onze Energiebesparingswebinar gaan we met andere milieu- en klimaatorganisaties zoals HIER, Urgenda, HOOM en Natuur & Milieu op zoek naar antwoorden op al die bovengenoemde vragen. Het doel van het webinar is om te ontdekken hoe we gezamenlijk energiebesparing in het belang van ons klimaat prominent op de (politieke) agenda krijgen.
Je bent bij deze van harte uitgenodigd om deel te nemen én met deze organisaties mee te praten over energiebesparing. Jouw input kan goud waard zijn!
Dit gesprek zal worden voorafgegaan door een korte introductie over Klimaatverbond Nederland en onze grootste klimaat- en energiebesparingsactie Warmetruiendag. Ook zal een inspirerende gastspreker ons meenemen in de wereld van energiebesparing. Meer informatie hierover volgt.
Meedoen? Klik HIER voor het aanmeldformulier.
Datum: 5 februari 2021
Tijd: 10.00 – 11.30 uur (digitale inloop 9.45 uur)
Locatie: via Microsoft Teams (een uur voor aanvang ontvangt u de inloggegevens)
Tref hier onder voorbehoud het programma in hoofdlijnen:
10.00 uur:
10.20 uur:
10.40 uur
10.45 uur:
11.30 uur:
Wilt u deelnemen aan dit webinar? Aanmelden is verplicht. Klik HIER voor het aanmeldformulier. Een uur voor aanvang van het webinar ontvangt u van ons de link van Microsoft Teams om deel te nemen aan het webinar.
Elk jaar weer, al 15 jaar lang, zet Klimaatverbond Nederland het belang van energiebesparing op de agenda met de klimaatactie Warmetruiendag. Zowel de boodschap als het handelingsperspectief is simpel: trek altijd eerst een extra warme trui aan en zorg dat de thermostaat zo laag mogelijk staat. Bespaar energie, voorkom CO2-uitstoot en bespaar hiermee het klimaat (en geld). Elke graad die minder wordt gestookt, bespaart 6% CO2-uitstoot. Als Nederland deze winter elke dag een graad minder zou stoken, dan zouden we gezamenlijk 1 Megaton minder CO2 uitstoten. Dat zou al goed zijn voor 30 procent van de geplande doelstelling in het klimaatakkoord voor alle gebouwen.
Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy