Schrijf over Warmetruiendag

Fijn dat je meedoet aan Warmetruiendag en hierover wilt schrijven! Om je alvast een stukje op weg te helpen hebben we hier wat voorbeeldteksten op een rij gezet. Bijvoorbeeld voor je collega's, de lokale nieuwsdienst, of gewoon zomaar omdat je het leuk vindt hierover te schrijven.

Op de pagina waarom vind je natuurlijk al wat info, maar je zou ook zoiets kunnen schrijven voor je collega's:

Collega's!

Dit jaar doen wij mee aan de Warmetruiendag. Dat betekent dat we op vrijdag 5 februari 2021 de verwarming 1 graad lager zetten om zo 6% energie en 6% CO2 te besparen. Waarom? Voor ons staat de trui symbool voor het 'zelf doen': uit onderzoek blijkt dat we wereldwijd zo'n 70% van alle energie die verbruikt wordt, kunnen besparen. En dat ongeveer een kwart van alle energie in Nederland gebruikt wordt om gebouwen te verwarmen! Zonde natuurlijk, en we dragen er graag aan bij om dat in ieder geval voor één dag per jaar anders te doen en onder de aandacht te brengen van onze medewerkers, klanten en relaties.

Samen maken we het verschil

Als iedereen meedoet kunnen we samen de waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie voorzien. En wil je ook thuis meedoen? Dat kan door je aan te melden op www.warmetruiendag.nl. Deelnemers uit het hele land hebben zich al aangemeld en in eerdere edities deden bijvoorbeeld de NS, Erasmus Universiteit Rotterdam, Arcadis, Provincie Groningen, TNO, gemeente Haarlem, Liander, Waterschap Rivierenland en tientallen (basis)scholen mee. Zelfs de koning doet meer. Hij ontving een toffe gebreide trui van Jona en Julia, twee fanatieke kijkers van het kinderprogramma Zapp Your Planet. Ook Donald Duck haakte aan met een speciale Warmetruiendag editie en zette de CV in Duckstad op 'standje Dagobert' (lees: uit). Nou gaan wij dát niet doen maar we nodigen je graag uit om ... (beschrijving van de actie).

Trui: casual truiday

Zelf zijn we enthousiast over onze deelname. We verheugen ons op een gezellige dag met veel lekker warme truien!

 

----------

Ga je een actie organiseren en wil je zoveel mogelijk media aandacht voor je actie? Kijk dan op deze pagina voor een aantal eerdere persberichten die wij zelf verstuurd hebben.

Warmetruiendag is een actie van © Klimaatverbond Nederland. Alle rechten voorbehouden. | Colofon | Disclaimer | Privacy